Blog of Science

Original article: http://www.forth.org/successes.html

Forth povesti de succes

Forth pot fi găsite în:

 • aerospace (inclusiv naveta spațială)
 • sisteme integrate
 • deschis Firmware / deschis Cizmă / unul laptop fiecare copil
 • astronomie
 • oceanografie
 • inginerie electrică
 • aplicații limitate de resurse
 • matematică
 • platforme hardware noi și experimentale
 • Windows, Mac, DOS, Unix, și standalones
 • microcontrolere
  …si multi altii!

Legate de spațiu Aplicatii ale Forth a fost inițial întocmit de acum pensionar-om de stiinta NASA James erupții cutanate și a postat la http://forth.gsfc.nasa.gov/. Acesta a fost de la scos din site-ul, dar este arhivată aici.

Aplicația Note la mai FORTH, Inc.

Aplicații muzică

Forth și Muzică Computer la Tehnologiei în Muzică și Departamentul Conexe de Artă (TIMARA) din Oberlin Conservatorul – 04/28/2006

Intregului articolul

TalberTronics – Proiecte de John Talbert

1984

Prototipul a MIDI Horn este proiectat și construit. Acesta este un controler de vânt cu un senzor de presiune, 8 switch-uri, și mai multe cursoare / pedale. Datele controler este alimentat la o singură placă Z8 microcomputer care interpretează datele și îl convertește la semnalele de control MIDI. Limbajul Forth a fost folosit pentru programarea dispozitivului ca BASIC-au dovedit a fi prea lent.

1987

Versiunea finală a MIDI Horn este construit. Acesta este un instrument de controler MIDI bazat pe un singur bord microcalculator și programate în limbajul de programare Forth. Gary Nelson ia MIDI Horn pe drum cu peste 200 de spectacole din întreaga lume. El folosește MIDI Horn ca parte interfață de performanță a unui “hyperinstrument” format dintr-un computer Macintosh, un set de sintetizatoare digitale, și software-ul (Max/MSP) care leagă-le pe toate împreună. Într-un “hyperinstrument” operatorul nu se joacă în mod necesar “note”, acesta trimite semnale de performanță a acționat de către un program de calculator compus pentru a controla modul muzica este jucat.

După ce a lucrat cu Forth Programarea Limba pe MIDI Horn sunt impresionat de viteza, compact, si usurinta de utilizare. Limbajul Forth constă dintr-un dicționar de cuvinte (subrutine) și mai multe stive de stocare a datelor subrutina. Programare la Forth este o chestiune de a construi noi “cuvinte”, prin combinarea cuvintelor construite anterior care sunt deja în dicționar, creând astfel o ierarhie de cuvinte. Cele nivel superior cuvintele pot fi ușor testate prin rularea componentelor acestora nivel inferior. Cuvinte de nivel inferior care se ocupă direct cu hardware-ul procesorului sunt usor de construit, chiar folosind codul de asamblare dacă acest lucru este considerat necesar pentru viteza.

Științific Ohio Microcalculator este modernizat in 1987, cu un sistem bazat pe Forth (RSC Forth). Limbajul este semnificativ extins cu cuvinte care se ocupă cu Sintetizator Hibrid, intrare MIDI și de ieșire, un dispozitiv temporizator, un nou cip SID sintetizator, și toate dispozitivele utilizate pentru a controla sintetizatoare analogice, cum ar fi DAC control de tensiune și ADC, detectoare de impulsuri și generatoare. Interfața Sintetizator Hibrid este reconstruit cu noi generatoare de forme de undă și de control timer. Dischetă sunt instalate pentru depozitarea de utilizare a programelor.

1988

Circuit sintetizator analogic ajunge la o anumită maturitate, cu disponibilitatea de chips-uri, cum ar fi chips-uri Solide Stat de Muzică de și Curtis muzică chips-uri . Eu folosesc aceste pentru a proiecta și construi un amplificator de Voltage Controlată Amplificatorul (VCA), un quad Voltage Controlată Filtru(VCF), un Exciter Aural cu toate componentele sale disponibile, precum și o cutie de Analog Delay linie. Toate acestea sunt controlabile cu Ohio Stiințific Micro folosind acordate Forth cuvintele de utilitate.

1993

Munca este pornit pe proiectarea si construirea de control de tensiune la MIDI dispozitivele. Un proiect foloseste un microprocesor 8088, cu un sistem bazat Forth ROM controlul 8 biți ADC. Un alt proiect este de a reprograma o cutie slider Roland PG1000 pentru a pune orice tip de MIDI semnal.

Chris Passauer

Aplicații comerciale

Scanarea Tunel Microscop – 05/27/2011

“Îmi amintesc drumul înapoi la finalul anilor 80 cât de mișto a fost obtinerea o imprimare de o serie de atomi de carbon de la prima PC de masă Scanare Tunel Microscop care a folosit ca regulator de plug-in-bord nostru PC4000 PC care a folosit ca microprocesorul sa Novix NC4000 Forth cip. Acesta STM a fost unul dintre primii succese Silicon Compozitorilor OEM. Undeva cred că încă mai au codul de nivel scăzut Forth folosit pentru a controla xyz-poziția capului acului microscop care ar zbura literalmente peste proba de carbon. In primele versiuni pre-client al sistemului, șeful ar prăbuși ocazional în munți de carbon.”

“Distracție moment.”

George Nicol
george -at- inscenes.com

Motoare de Analizoare – 10/21/2010

“În 1986 am lucrat pentru Bear Automotive în Brookfield, WI, care a fost folosind Forth pentru a programa analizoare de motor (Pre-OBD). Ei au fost de lucru cu Mercedes-Benz atunci.”

“Am atașat unele documente pe produsul care a fost construit în jurul valorii de Forth software. Mașina am lucrat la fost PACE 200/400 modelul hardware analizor.”

“Am lucrat pentru compania în 1986-1987, chiar înainte de mutarea lor de la Brookfield la New Berlin, WI în acest din urmă an. În luna mai 1988, compania a fost achiziționată de la SPX Corporation pentru $66 milioane.”

“Există încă o companie de renovare numit Team Bear USA. Nu am nici o afiliere cu compania.”

Bear 400 fotografie
Bear 3000 fotografie
Pace 200 brosura – 313 Kb pdf
Pace 400 brosura – 3,52 Mb pdf

Scott Matus
smartus -at- barclaycardus.com

Film Crane – 12/31/2009

“Am făcut un plus Panavision Movie Crane numit Back Pan Plus. Ajută operatorul camerei de scoaterea mișcările grip, și păstrează camera îndreptată pe actorul. Timpul total de programare a fost de numai cateva saptamani. A fost de la folosit in multe filme, iar unul este construit în permanență pe platou Oprah lui. Forth ține câștigătoare victorii impresionante peste tot este îmbrățișat.”

Randy M. Dumse
New Micros
rmdumse -at- newmicros.com
rmd -at- newmicros.com

Aplicarea pulmonară – 11/20/2004

“O cerere de spital unică în Forth a fost difuzate continuu în Pulmonare Divizia de Cedars-Sinai Medicale Centrul de la sfârșitul anilor 70.”

“Aplicațiile de bază au fost elaborate de FORTH, Inc. pentru PDP 11/60 cu doar 16K de memorie. Chuck Moore și Beth Rather se pare că a petrecut multe o noapte lungă cocoșat peste terminale Tektronix, dezvoltarea aplicațiilor mici. Unul a fost un real-time sistem de achiziție de date pentru Pulmonare Functiei Testarea, iar celălalt a fost o bază de date pentru date Arterială Blood Gaz. Kernel-ul Forth a fost mai mică de 1K. Când au plecat, cererile au fost funcționale, deși sistemul a crash la fiecare 20 de minute sau cam asa ceva.”

“Am lucrat cu acest sistem din 1981, moment în care o cerere de facturare a fost, de asemenea, în sus, și rudimente ale unui sistem de intrare pentru Respiratorie Terapie a fost în curs de dezvoltare. Acesta din urmă ar fi fost o cerere 24×7, care necesită o mult mai OS stabil. După reverse engineering kernel, am descoperit câteva bug-uri care au fost provoacă accidente constante. i-am scris un generator de kernel, astfel încât am putut repara bug-uri și se adaugă câteva capacități necesare, și rescris multi-programator pentru a fi mai eficientă și stabilă. Eram pe drum. Pana acum cativa ani, au existat întotdeauna 2-3 programatori cu personalul, doar pentru a dezvolta și menține aplicatii.”

“De-a lungul anilor, s-au adăugat aplicații și aruncat, inclusiv un exercițiu sistem în timp real de respirație-de respirație de testare, și diverse aplicații de baze de date. Acesta a migrat la o PDP 11/84 în 1987 și apoi la sursa cerere a fost rescris de LMI lui UR/Forth pe un PC în 1998.”

“Astăzi, LMI Forth mediu se execută într-o cutie DOS pe un Windows 98SE PC, interfațare utilizatorilor, imprimante, scanere de coduri de bare, echipamente de laborator și alte computere prin 35 de porturi seriale. Se menține legături HL7 cu alte sisteme de spital, trimiterea datelor de laborator și primirea Admiterea/Descărcare/Transfer de informații. Un port este alimentată de alte sisteme de spital ca o coadă de imprimantă, și sute de rapoarte financiare si clinice sunt “imprimate” de zi cu zi la acest coadă, în cazul în care Forth sistemul le analizează pentru a popula numeroase baze de date. Acest lucru ne dă o capacitate unică de a reconcilia automat informații pe care alte departamente trebuie să facă cu mâna din rapoartele imprimate.”

“Astăzi, principalele aplicații sunt toate aplicații de baze de date; aplicații în timp real au fost înlocuite cu sisteme la cheie care se conectează în serie. Principalele aplicații sunt RT date de intrare pentru, facturare, PFT/Exercitii fizice ABG de laboratorsi a datelor. Există peste 5.000 de blocuri de activ Forth codul sursă -. probabil 50.000 de linii de cod. Noi avem 2GB de date cea mai mare parte binare, care cuprinde rezultatele de laborator, comenzi și date financiare, unele merge înapoi la anii 1970.”

“Eu sunt acum managerul Pulmonara Medicina departamentului si singura persoana încă sprijinirea sistemului Forth. Este încă în flux constant, adăugând capabilități și adaptarea la îngrijire și de eficiență cerințele pacientului. Spitalele sunt o astăzi de reglementare și provocare financiară. Puțini funcționează în negru, și toate au mari dificultăți ținând pasul cu schimbarea rapidă tehnologie de ingrijire a pacientilor si regulamente. Sistemul nostru este unic prin faptul ca costa aproape nimic pentru a opera, dar avem control total asupra tuturor cererilor, și, datorită ușurința și putere Forth de programare, se poate adapta pe termen scurt.”

George Applegate
applegat -at-ix.netcom.com

Argo vehicul submersibil

Ansamblu Argos de sonar, lumini și camere a fost orchestrată de o serie de computere care fiecare programate într-o limbă alt computer. Calculatorul pe fără pilot Argo în sine a fost programat în Forth, un limbaj concis, dar versatil conceput inițial pentru a reglementa circulația telescoape și, de asemenea, utilizate pentru a controla dispozitive și procese, de la monitoare cardiace la-efecte speciale camere video. Calculatorul pe Knorr a fost programat în C, un limbaj puternic, dar mai degrabă criptic capabil de a specifica exact operațiunilor de calculator. Sistemul de telemetrie la fiecare capăt al cablului coaxial gros degetul conectarea navelor, care de fapt a permis computerele lor pentru a vorbi unul cu celalalt, a fost programat într-o a treia limbă, rudimentar cunoscut sub numele de limbaj de asamblare.

Forth a fost singurul limbaj de nivel înalt, care ar putea fi folosite pe computerul submersibil Argo.

Exerpted la: The Tortuous Path of Early Programming

Check out acest pagina Enchanted invatare pentru informații despre Robert D. Ballard, Undersea Explorer

O referire la o linie acest Forth cerere pot fi găsite în intrarea 1985 Byte A Brief History of Programming Languages:Forth controlează sanie submersibil care localizează epava Titanic”

BART Controleri Parking Lot de AM Cercetare – 01/15/2004

BART Controlorii parcare se execută o versiune timpurie a amrFORTH pe un 80C552 microcontroler. Adoptată în urmă cu aproape 10 ani, veți vedea această mașină ca o cutie de oțel inoxidabil în interiorul stației de după achiziționarea biletului și introduceți turnichet.”

“Trebuie să vă amintiți numărul de stand parcare apoi introduceți că în aparat. O bază de date distribuită conține toate tarabele de parcare utilizate în prezent. Securitate pumni un cod special și devine o imprimare de tarabe aparent goale, orice mașini în care sunt biletele. Acest lucru previne BART locuri de parcare de a fi supraîncărcate cu cumparatorii în timp ce încă face accesibila parcare la patroni.”

Albert Lee Mitchell

Ztar MIDI Controlerul

Starr Labs Ztar este un regulator-chitara ca pentru MIDI sintetizatoare muzicale. Spre deosebire de dispozitivele care încearcă să obțină un flux de control MIDI de la ieșirea audio a unui chitara convențional, este Ztar un instrument complet digital, cu un microprocesor intern și senzori pentru freturi și siruri de caractere.

Sute de senzori trebuie să fie prelevate și prelucrate în timp real pentru a genera un flux de control al MIDI, și pentru a evita discrepanțele de sincronizare care ar fi dureros vizibile într-un spectacol muzical. Ztar foloseste un microprocesor Zilog Super8, programat într-un amestec de Forth și asamblare, pentru a satisface aceste cerințe.

Tektronix WAN/LAN Protocol Analizor

Acest produs este o aplicație sofisticată bază de date utilizând Forth.

Vezi, de asemenea link-urile următoare:

Dorado Sistemelor – 01/15/2004

“Iată o miniatură de Forth și Dorado Systems. Am vândut 650 de controlori de energie pentru a Lucky Markets făcut în Forth, mai multe mii de panouri de control al accesului și zeci de mii de cititoare de carduri banda magnetica (4.000 singur la Aeroportul Internațional Denver).”

“Toate produsele au fost făcute în Forth, cea mai mare parte 68HC11, în Forth asamblare și unele produse mai mari în controlul energiei, codare cititor de carduri, etc. în Forth la nivel înalt. Unele produse primeste o pasa la PC-uri, unele 6502s pentru 68HC11 sisteme turnat. Andrew McKewan a fost noastră guru ca am eliminate de produse de programare de la sfârșitul anilor 80.”

Bill Ragsdale

Proiecte

Boeing

Boeing 777 Avionics Sistemelor

“Proiectat și codificate integrate Forth kernel pentru a rula pe Boeing 777 sisteme de avionică. Cele Forthkernels sunt utilizate pentru verificarea proiectare, verificare de fabricație, și depanare a unităților de hardware nu a reușit. Nucleul a fost scris în limbaj de asamblare pentru 68030, 68332, și 80960 microprocesoare. Am învățat introductive clase de programare Forth la inginerii de proiectare hardware , și a asistat cu probleme în codul lor Forth. Dezvoltare a fost realizat pe un computer VAX folosind CMS (Code Management de Sistemul) pentru a urmări codul sursă de dezvoltare. Debug și integrarea a kernel-ului a fost realizat cu ajutorul In-Circuit-Emulatoarele.”

Robert Blythe

Funcționale Kernels de Testare

“A fost responsabil pentru integrarea Funcțională de Testare Kernels (FTK), în toate CAS/CMS 777 LRU. FTK este Forth un interpret rezident înapoi pe toate Boeing 777 placi de calculator. Sarcina necesară, de asemenea, încorporează noi Forth caracteristici și hardware nou pentru 68xxx serie.”

Dennis R. Montgomery

Cercetării Aplicații

Aplicații de Reabilitare

Alexis Wheelchair

Alexis a fost un scaun cu rotile electric inovator, folosind o “roți în roți” de design. Acesta este unic în faptul că se poate transforma în propria amprentă și pentru a muta lateral. VA Palo Alto Heath al Sistemului Care a Dezintoxicare R&D Center licențiat Intex Industries pentru a face Alexis disponibil comercial in 1987, iar Intex făcut unități de 40 de pre-productie pentru experimente de teren în zona San Antonio. În timpul eforturilor de reproiectare ulterioare, compania a depus pentru faliment, prevenirea comercializării ulterioare în acest moment.

Lingraphica

Lingraphica este un dispozitiv portabil de comunicare de asistență și terapeutice pentru persoanele cu afazie de accident vascular cerebral sau alte leziuni cerebrale. Acesta a fost elaborat în cadrul unui proiect de VA Merit Recenzie la Rehab R&D Centru în 1987-1989 și comercializate în 1990 în temeiul actului Transfer Tehnologic. În 1996, societatea-mamă, Lingraphicare America, directionat eforturile sale de vânzare de dispozitive medicale pentru furnizarea de servicii lingvistice și de terapie de vorbire clinice pentru a adulți cu afazie. Serviciile lor folosesc Lingraphica reclami rate mai mari de îmbunătățire și rezultate final mai mare de terapie tradițională limba de vorbire.

Ultrasunete Cap Controlat Wheelchair

Această interfață pentru un scaun cu rotile motorizat permite persoanelor fizice cu tetraplegie pentru a controla viteza și direcția de scaunul cu rotile prin înclinarea capului lor. în direcția dorită de deplasare.

De Ralph Fingerspelling Mână

Acest electromecanic mână fingerspelling controlate de computer oferă persoanelor fizice surd-orb îmbunătățirea accesului la calculatoare și dispozitive de comunicare în plus față de persoană la persoană conversații.